Wanneer wordt een hoogwerker ingezet?

Wanneer de bomen gesnoeid moeten worden en wel vrij staan, dan kunnen wij een hoogwerker inzetten. Hiervoor hebben we de benodigde cursussen gevolgd (“veilig werken met de hoogwerker”, hoogwerker certificaat).

Is jouw vraag niet voldoende beantwoord? Neem dan contact met ons op.

Hoe weet je of takken sterk genoeg zijn?

Door de jaren heen hebben we bij Stam Boomspecialisatie veel geleerd over de verschillende houtsoorten. Dit is van groot belang, om in te kunnen schatten welke draagkracht het hout bij verschillende diktes/omstandigheden heeft. Is er sprake van taksterfte bij de boom, dan vraagt het een nog grotere nauwkeurigheid om in te schatten wat de takken kunnen dragen.

Wist u over houtsoorten, dat:

  • naaldhout veel vocht bevat, waardoor het normaal gesproken ver kan doorbuigen? Maar bij vorst is het risico op plotseling knappen van het hout groot!
  • hout van populieren erg zacht is?
  • de takken bij een beuk vrijwel allemaal in één keer knappen als deze geveld wordt?

Bij het werken met bomen, is het van groot belang, op de aanhechting van de takken te letten. Wanneer deze goed is, is de tak betrouwbaar.

Is jouw vraag niet voldoende beantwoord? Neem dan contact met ons op.

Wat draagt jeugdsnoei bij aan het onderhoud van een boom?

Het is belangrijk om probleemtakken zo vroeg mogelijk te verwijderen. Gevaarlijke takken, zoals dubbele toppen, plakoksels, zuigers, takken met een slechte aanhechting, schuurtakken e.d. kunnen anders op latere leeftijd zorgen voor ongewenste verrassingen en gevaar.
Door onze jarenlange ervaring kiezen we bewust, welke takken of loten we uit de boom verwijderen.

Is jouw vraag niet voldoende beantwoord? Neem dan contact met ons op.