Bij Stam Boomspecialisatie hebben we jarenlange ervaring met het vakkundig verwijderen van bomen. Waar deze boom ook staat, het is geen probleem om deze te verwijderen.

Wij hebben ruime ervaring met het verwijderen van bomen. Daarbij maken wij vaak gebruik van klimtechnieken. De boom wordt dan gecontroleerd in delen afgebroken.
We zorgen er altijd voor, dat we de werklocatie na afloop schoon opleveren.

Werkwijze en veiligheid

Veiligheid staat hierbij hoog in ons vaandel. Daarom maken wij gebruik van verschillende vangtechnieken. Het vallende hout beschadigt niet hetgeen wat zich onder de boom bevindt.

Gebruik van een kraan

Bomen kunnen zich ook in moeilijk bereikbare zones bevinden. Bijvoorbeeld als het om een kleine achtertuin gaat of wanneer de boom zich boven de schuur bevindt. In deze gevallen maken wij gebruik van de hijstechniek. Daarvoor zetten wij een telescoopkraan of een verrijker met zaagkop in. Zo kunnen we de boom in delen of in zijn geheel weg hijsen.

Achtergebleven boomstronken – Stobbe(n)

Als u herplanten van nieuwe begroeiing mogelijk wilt maken, moet u de boomstronken frezen. Dit kunnen wij ook voor u verzorgen. Dit houdt in dat de achtergebleven stobbe (boomstomp) verwijderd kan worden en u daardoor een terras kunt plaatsen of herplant kunt toepassen.